Dışarıda 10 TL evde bedava! Buzluğa atmalık 10 dakikada çıtır çıtır simit tarifi

Son dönemlerde zamların ardı arkası kesilmedi. Vatandaşların en çok dert yandığı zamlı ürünlerin başında simit geliyor! Simit fiyatlarına gelen son zamdan sonra tane fiyatı 10 TL oldu. Ancak öyle bir tarif var ki 10 dakikada çıtır simitleriniz olacak!
Dışarıda 10 TL evde bedava! Buzluğa atmalık 10 dakikada çıtır çıtır simit tarifi

Sabah kahvaltıda öğle yemeğinde, akşam üst atıştırmalıklarında ya da akşam kahvaltılarında sıkça tüketilen simit tadı ile pek çok kişi tarafından beğeniliyor. Pastaneden ve simitçilerden almaktan ziyade evde çıtır çıtır simit yapabilirsiniz. Yapacağınız simitleri de buzluğa atabilir, istediğiniz zaman çıkartıp, afiyetle tüketebilirsiniz!

10 DAKİKADA ÇITIR SİMİT

10 dakikada çıtır simit yapmak hiç bu kadar kolay olmadı! Evlerde hazırlanan bu tarifle simitler, artık pastanelerdeki simitlerden daha güzel olacak! İşte 10 dakikada yapabileceğiniz çıtır simit tarifi:

Gerekli olan malzemeler:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

citir-citir-ev-yapimi-sokak-simidi-tarifi.jpg

1 tatlı kaşığı instant maya ya da kuru maya

1 yemek kaşığı tereyağı

Aldığı kadar un

10 dakika içerisinde çıtır simit hazırlamak istiyorsanız bütün malzemeleri karıştırın. Ancak ondan önce ılık süt, şeker ve mayayı karıştırarak karışımın köpürmesini sağlayın. Daha sonra eklediğiniz malzemelerle yumuşak bir hamur elde edin.

5-10 DAKİKA MAYALANDIRIN

Hamurlardan simit boyutunda parçalar kopartın ve şeklini verin. Tepkiye koyduğunuz simitleri 5-10 dakikada ayrı bir şekilde tepside mayalandırın. Karışımın üzerine isterseniz pekmezli su sürün ve daha sonra bolca susam ekleyin. Hamurların kabaracağını göz önünde bulundurarak tepsiye eşit aralıklarla dizin.

Fanlı fırında ortalama olarak 20 dakika kadar 180 derecede pişirin. Afiyet olsun!