Bakan Şimşek Türkiye’nin enflasyondaki temel hedefini açıkladı

Artan enflasyon hızlı bir şekilde ülkenin sosyal hayatına yansımış, pek çok alanda gelen zamlar vatandaşı çileden çıkarmıştı. Hükumet kanadı ise enflasyon oranını aşağıya çekmek adına bir dizi politika uygulanmıştı.
Bakan Şimşek Türkiye’nin enflasyondaki temel hedefini açıkladı

Son yıllarda ise iyiden iyiye yılın ikinci yarısında daha olumlu bir tablonun ortaya çıkacağını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni bir açıklama daha yaptı. Bakan Şimşek sürekli dile getirilen enflasyon ile mücadelede asıl amaçlarından bahsetti.

TEMEL HEDEF TEK HANE

Bakan Şimşek “Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik. Çünkü fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değildir” diyerek yönetim olarak ulaşmak istedikleri noktayı ifade etti.

ASGARİ ÜCRETE VERGİ DÜZENLEMESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son dönemlerde farklı kurum ve kuruluşlar tarafından talep edilen düşük gelirlilere yönelik vergi tahsilatı konusunda da önemli demeçler verdi. Bakan Mehmet Şimşek “Asgari ücreti vergi dışı bıraktık, gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdük, en üst dilimdeki vergi oranını yükselttik, kurumlar vergisi oranını artırdık, banka ve finans kurumları için daha yüksek oran belirledik” diyerek bu konuda da önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Vatandaş yapılan iyimser ifadelerin fiili olarak etkilerini görmek için beklemeye başladı. Sık sık dile getirilen yılın kalan yarısında daha rahat olunacağı şeklindeki sözlerin gerçekliği ilerleyen günlerde belli olacak.