AFAD 21 milyon kişiye ACİL DURUM mesajı gönderdi! Büyük AFET geliyor herkes tedbir alsın

Afet üzerine afet yaşayan Türkiye'de AFAD bir kere daha teyakkuz durumuna geçti tüm ekipler diken üstünde! Çok büyük afet geliyor...
AFAD 21 milyon kişiye ACİL DURUM mesajı gönderdi! Büyük AFET geliyor herkes tedbir alsın

AFAD 21 milyon kişiye ACİL DURUM mesajı gönderdi! Büyük AFET geliyor herkes tedbir alsın - Tüm Türkiye'de bir kere daha AFAD teyakkuz durumuna geçerken milyonlarca kişinin cep telefonuna son dakika acil durum mesajı gönderildi.

Yapılan açıklamada vatandaşlar fırtınaya karşı uyarılırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise gök gürültülü sağanak yağış ve sel uyarısı yaptı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da bir açıklama yaparak "Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz ve #AFAD Başkanlığımız beklenen olumsuz hava koşullarını, Turuncu ve Sarı uyarı yapılan illerimizi açıkladı. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle takip etmeleri. Özellikle Turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum" diyerek herkesin tedbirli olmasın istedi.

AFAD SON DAKİKA UYARI MESAJI GÖNDERDİ! FIRTINA UYARISI YAPILAN ALARM VERİLEN İLLER HANGİLERİ?

AFAD ise milyonlarca kişinin cep telefonuna uyarı mesajı göndererek "Meteorolojiye göre ilinizde yarın kuvvetli ve tam fırtına bekleniyor" diyerek Ankaralıları uyardı. Yine İstanbul ve Marmara bölgesi uyarı yapılan iller arasında yer aldı.

afad.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise "Yapılan son değerlendirmelere göre: Rüzgarın; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere, zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına (80 km/saat), 26.11.2023 (Pazar) günü etkisini artırarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Genel olarak güney yönlerden, Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyi ile zamanla yurdun kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan esmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" diyerek belirtilen bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Vatandaşlardan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları istendi.

Genel Yayın Yönetmeni