2023 Kasım celbi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB askerlik yeri sorgulama

Asker olmak için gün sayan vatandaşlar tarafından son dönemde internet üzerinde en çok araştırılan konular arasında Kasım celbinin ne zaman açıklanacağı konusu yer aldı.
2023 Kasım celbi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB askerlik yeri sorgulama

Bu sene Ağustos ayının son gününe kadar Kasım ayı celbi için tercih işlemleri tamamlanmıştı. Bunun ardından Kasım ayı gidilecek olan askerlik yerlerinin belirlenip belirlenmediğini sık sık araştırmaya başladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklamanın yapılması beklendiği ifade edilirken açıklamanın hemen ardından da askere gidecek olan kişilerin iaşe ve yol ücret bedeli ödemesi yapılacağı öğrenildi.

2023 KASIM CELBİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gelen bilgilere göre askerlik celplerinin yani Kasım ayı seçim ve sınıflandırmanın bugün açıklanacağı öğrenildi. Konu ile ilgili MSB tarafından henüz bir açıklama gelmese de kısa zaman içerisinde yani gün içinde açıklamanın yapılmasının beklendiği öğrenildi.

SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...

Yukarıdaki bağlantıda verilen e-Devlet bağlantısı üzerinden kişilerin sorgulama işlemlerini kişisel bilgileri ile yapabilecekleri öğrenildi.

SEVK TARİHLERİ AÇIKLANDI!

Kasım celbi hakkında merak edilenlerin yanı sıra kişilerin askerlik için gidecekleri yerleri öğrenmeleri ile birlikte sevk tarihlerinin de şu şekilde belirlendiği ifade edildi;

  • Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) - 09 Kasım 2023
  • Er (2’nci Grup) - 07 Aralık 2023
  • Er (3’üncü Grup) - 11 Ocak 2024

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

Haber Editörü