TCMB Başkanı Karahan'dan 500 TL'lik banknot açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımına ilişkin toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Yıl sonu enflasyon beklentisini açıklayan Başkan Karahan, 500 TL'lik banknot hakkında da açıklama yaptı.
TCMB Başkanı Karahan'dan 500 TL'lik banknot açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonla mücadele etmeye devam ediyor. Enflasyonun düşmesi için bekleyen vatandaşlar ise atılan adımları sıkı sıkıya takip ediyor. TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılı ikinci enflasyon raporunun tanıtımına ilişkin toplantıya katıldı. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan TCMB Başkanı Karahan, enflasyonun 2024 yılı sonunda yüzde 38,0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Karahan, fiyatlama davranışlarını ve enflasyon beklentilerini yakından takip ettiklerini ifade ederken enflasyon gerileyene kadar sıkı para politikası duruşunu koruyacaklarını belirtti. Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan TCMB Başkanı Karahan, 500 TL'lik banknot basımı konusuna da açıklık getirdi.

500 TL'LİK BANKNOT BASILACAK MI?

Para basımına karar verilirken nelere dikkat edildiğini anlatan TCMB Başkanı Karahan, "Üst banknota ihtiyaç olup olmayacağı birçok faktöre bağlı. Finansal analizlere, teknik değerlendirmelere göre biz buna karar veriyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

tcmb-baskani-karahandan-500-tllik-banknot-aciklamas.webp

Bu kapsamda tedavüldeki küpür kompozisyonlarının değişimlerini dikkate aldıklarını belirten TCMB Başkanı Karahan, ''Bu yaptığımız analizler sonucunda ihtiyaç olursa gerekli adımları atacağız." dedi. 500 ve bin TL'lik banknot basımına açık kapı bırakılmış oldu.