Kira fiyatlarında tavan zam oranı belli oldu!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrası gözler kira artış oranına çevrildi. Nisan ayı verilerinin ardından kiralarda ne kadar zam yapılacağı araştırılırken kira artışında tavan zam oranı belli oldu.
Kira fiyatlarında tavan zam oranı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024'ün dördüncü verisi enflasyon rakamlarını duyurdu. TÜİK’in nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından kiralara yapılacak zam oranı merak konusu olurken ''Mayıs 2024 kira artış zam oranı ne kadar?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Milyonlarca kiracı ve mülk sahibi '‘Mayıs ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu, kiralara yüzde kaç zam yapılacak?'' sorularına yanıt ararken TÜİK'in açıkladığı verilerle kiracıların sorunu haline gelen artışları için tavan zam oranının netleştiği ifade edildi.

TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyonu kira zam oranını etkiledi. Kira artış oranının hesaplanmasında kullanılan enflasyon rakamı ile hesaplamalar yeniden yapılırken TÜİK, nisan ayının enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80 olurken aylık ise yüzde 3,18 arttı.

MAYIS 2024 KİRA ARTIŞ ORANI TAVAN ZAMMI BELLİ OLDU

TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla mayıs ayı içerisinde iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı belirlendi. 12 aylık ortalamaya göre hesaplanan tavan zam oranı yüzde 59,64 oldu.

kira-fiyatlarinda-tavan-zam-orani-belli-oldu.jpg

Mart ayında yüzde 57,50 olan oran, şubat ayında 55,91, ocak ayında ise 54,72 olarak kayıtlanmıştı. TÜİK'in açıkladığı nisan ayı verilerine göre; iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 59,64 olarak gerçekleşti. Konut kiralarında yüzde 25’lik tavan zam uygulaması 2 Temmuz 2024’e kadar devam edecek. Sonrasında ise nasıl bir düzenleme yapılacağı henüz bilinmiyor.