BM Gazze'de 360 bin yapının yıkıldığını ya da hasar gördüğünü açıkladı

İsrail Filistin savaşı tüm hızı ile devam ederken yoğun bombardıman altında kalan Gazze'de
BM Gazze'de 360 bin yapının yıkıldığını ya da hasar gördüğünü açıkladı

İsrail'in yoğun bombardıman altında saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi adeta yerle bir oldu. Tüm dünyanın ateşkes çağrılarına rağmen Refah'a yönelik operasyonlarına da başlayan İsrail'in yarattığı tahribat rakamlara da yansıdı.

Birleşmiş Milletler (BM) Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) tarafından hazırlanan geniş kapsamlı raporda bugüne kadar yapılan saldırılar sonucunda Gazze Şeridi'nde yer alan bölgede yaşanan yıkım gözler önüne serildi. Açıklanan rapora göre Gazze Şeridi'nde yaşayan nüfusun yüzde 2'si hayatını kaybederken nerede ise tüm nüfus ise yerinden edildi.

GAZZE ŞERİDİ'NDE NE KADAR BİNA YIKILDI?

PCBS'nin 28 Nisan 2024 tarihli verilerine göre, Gazze Şeridi'nde yer alan alt yapı nerede ise tamamen yok edilirken binaların ise yüzde 50'den fazlası yıkıldı. Gazze Şeridi bölgesinde yer alan 360 bin yapı ya tamamen yıkıldı ya da kısmen zarar gördü.

Aynı bölgede yer alan 25 bin bina ağır hasar gördü ya da yıkıldı. 305 okul ve üniversite tahrip olurken bu yapılardan 100'ü ise tamamen yıkılarak kullanılamaz hale geldi. Filistin'de savaş bugün sona erse bile şehrin yeniden inşası için büyük bir kaynağa ihtiyaç duyulucağı ifade edilirken zaten ülkenin ekonomik durumu nedeni ile bunun son derece zorlu bir süreç olacağı belirtildi.

Genel Yayın Yönetmeni