1.240 şantiyede 110 bin çalışanla 400 bin konut inşaatı sürüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesinde yapılan konutlara dair açıklamalarda bulundu.
1.240 şantiyede 110 bin çalışanla 400 bin konut inşaatı sürüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Depremin etkilediği illeri ziyaret eden Bakan Mehmet Özhaseki felaketten en çok etkilenen kent olan Hatay’ı ziyaret ederek bu kentte yıkılan alanların yeniden inşasını yerinde denetledi.

EN ÇOK ZARARI HATAY GÖRDÜ

Deprem felaketinin boyutunun çok büyük olduğunun altını çizen Bakan Mehmet Özhaseki, “Yaşadığımız felaketin üzerinden yaklaşık 15 ay geçti. Biz depremden etkilenen illerimizin sayısı 11 diyoruz ama 18 ilimiz bundan etkilendi. Diğer illerde hasar az olduğu için onları zikretmiyor olabiliriz. Burada 14 milyon insan zarar gördü. En çok zarar ise Hatay’da oldu. Hatay’da da Antakya en çok yıkıma uğrayan yer oldu. Neredeyse 254 bin bağımsız birim yerle bir oldu. Antakya’nın yüzde 90’ı yıkıldı.” dedi.

BİR YERE GİTMİYORUZ

İnşa faaliyetlerine dair bilgi veren Bakan Mehmet Özhaseki, “Hatay’da bizim şu anda 68 şantiyemiz var. Türkiye genelinde ise 1.240 şantiyemiz bugün çalışır durumda. Bu şantiyelerimizde 110 bin kişi çalışıyor. Bu hiç kolay bir iş değil. Allah devletimize zeval vermesin. Şu anda Türkiye genelinde 400 bin konut inşaatı devam ediyor. Bu sayılar hiç de kolay sayılar değil.

4.333 tane köyde köy evi inşaatlarımız sürüyor. Tüm bunların maddi bir bedeli var. Parayı bir şekilde bulsanız da işçilik gerekiyor, malzeme gerekiyor, yer gerekiyor. Büyün bunları da biz Çevre ve şehircilik Bakanlığı olarak organize ediyoruz. TOKİ, Emlak Konut, yapı işleri olmak üzere seferberlik ilan ettik. Biz buradayız ve buraları eskisinden daha iyi bir hale getirene kadar da bir yere gitmiyoruz. En son vatandaşımız evinde oturup bize Allah razı olsun diyene kadar buralarda olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.