Vergisiz telefon alacaklar aman dikkat! Bunu yapmayanlar indirimden faydalanamayacak

Devlet tarafından üniversiteli öğrenciler için sunulan vergisiz telefon fırsatı ile ilgili son duyuru ile birlikte başvuru için mutlaka şifre alınması gerektiği öğrenildi.
Vergisiz telefon alacaklar aman dikkat! Bunu yapmayanlar indirimden faydalanamayacak

Milyonlarca öğrencinin beklediği an geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gençler için duyurulan son kampanya ile birlikte vergisiz telefon fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlara indirim sağlanacağı öğrenildi. Bu kapsamda hangi model telefonların alınabileceği ve ne kadar bütçe ayrıldığı gibi detaylar belli olurken öğrencilere son dakika uyarı yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU!

Geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Yapılan toplantı esnasında milyonlarca üniversiteli öğrenci tarafından beklenen vergisiz telefon ve 10 GB hediye internet ile ilgili şu şekilde duyuru gerçekleştirdi;

"Örgün eğitimindeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 lira teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Piyasa fiyatının yüzde 44,4, bilgisayarlar için yüzde 16,7 tutarında destek sağlayacağız. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler. Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir. "

BU KİŞİLER FAYDALANAMAYACAK!

Yapılan bu uyarının ardından gelen ilk bilgilere göre kişilerin vergisiz telefon ve bilgisayar için e-Devlet üzerinden başvuru yapması gerektiği öğrenildi. Fakat e-Devlet şifresi olmayan kişilerin bu başvuruları gerçekleştiremeyecekleri için PTT şubelerine gitmesi gerektiği ifade edildi. Kimlik kartları ile en yakın PTT şubesine giden kişilerin alacakları şifrelerinin ardından e-Devlet'e T.C. kimlik numaraları ve verilen şifre ile birlikte giriş yapabileceği duyuruldu. Bu çerçevede ancak bu şekilde vergisiz telefon ve bilgisayar için başvuru yapılabileceği öğrenilmiş oldu.