O gün sakın evden çıkmayın! Meteoroloji uzmanı turuncu kod vererek sağanak yağış uyarısında bulundu

Bugün pek çok ilde olduğu gibi Adana, Hatay ve Osmaniye illerinde de sağanak yağışın başladığına şahit olunmuştu. Uzman isim asıl yağışların yarın görüleceğini ifade etti.
O gün sakın evden çıkmayın! Meteoroloji uzmanı turuncu kod vererek sağanak yağış uyarısında bulundu

Son iki gündür Marmara bölgesi başta olmak üzere pek çok il için peş peşe sağanak ve sel uyarılarında bulunulmuştu. Türkiye'nin hemen hemen tüm bölgelerinde başlayacak olan bu yağışların arasından özellikle de son dakika Adana, Hatay ve Osmaniye illeri için afet uyarısı geldi.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI!

Konuya ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile yapılan uyarılarda "Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu. Isparta, Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor" şeklinde açıklamalara yer verilmişti.

TURUNCU KODLU UYARI GELDİ!

81 il için yapılan açıklamaların yanı sıra 17 il için sarı kodlu uyarı 3 il için de turuncu kodlu sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda Adana, Hatay ve Osmaniye illerinde sağanak yağış ve sel ihtimaline karşı dikkat edilmesi gerekenler yapılan uyarılar sonucunda şu şekildeydi;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın(Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21- 75 kg/m2) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

ASIL YAĞIŞ YARIN BAŞLAYACAK!

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Adana ve Hatay'da çok kuvvetli yağışlar var. Bu fragman. Asıl yağış yarın..." ifadeleri ile yarın özellikle de 2 ili daha kuvvetli bir yağışın beklediği öğrenildi.