Marmara Bölgesi için MGM'den son dakika kuvvetli yağış uyarısı!

Dün sağanak yağışın etkisi altına aldığı Marmara Bölgesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni uyarı geldi.
Marmara Bölgesi için MGM'den son dakika kuvvetli yağış uyarısı!

Dün akşam saatlerinde özellikle İstanbul'da görülen sağanak yağışın ardından bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Marmara Bölgesi için yeni uyarılar yapılmaya başlandı. Yarın sabahın erken saatlerinden başlayarak gün boyu devam etmesi beklenen bu sağanak yağış için sel gibi felaketlerin meydana gelmemesi adına dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

MARMARA BÖLGESİ İÇİN SAĞANAK UYARISI!

Konu ile ilgili Meteoroloji tarafından yayımlanan uyarıda "Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların yarın(Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde ifadeler ile duyuru gerçekleştirildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK!

Sağanak yağış için yapılan bu uyarının yanı sıra 81 il için günlük tahmin yayımlayan Meteoroloji değerlendirmelerini şu şekilde yaptı;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın batı, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor."

Vatandaşların bugün özellikle Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde sel felaketine karşı dikkatli olması gerektiği öğrenildi.