KPSS ve yaş şartını sağlayanlara İletişim Başkanlığı'nda çalışma fırsatı! Bu bölümlerden mezun olmak yetiyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınav) şartı olmayan ve 240 Türk Lirası ücret karşılığında katılabileceğiniz bir sınavla seçilecek olan 30 adayın işe alınacağını duyurdu. İşte tüm detaylar...
KPSS ve yaş şartını sağlayanlara İletişim Başkanlığı'nda çalışma fırsatı! Bu bölümlerden mezun olmak yetiyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Fahrettin Altun'un liderliğinde, 'iletişim uzman yardımcısı' unvanıyla 30 personel alımı yapacağını duyurdu.

Söz konusu sınavın tüm aşamaları Ankara'da gerçekleştirilecektir. Alıma başvuruda bulunmak için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekmekte. Ayrıca, 01/01/2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmakta. Bu şart, 01/01/1988 tarihinden sonra doğmuş olan adayları kapsamaktadır. Detaylı bilgilere Resmi Gazete'de yayımlanan ilanı inceleyerek ulaşabilirsiniz.

 

İŞTE TÜM ŞARTLAR VE DETAYLAR

altun

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 'iletişim uzman yardımcısı' unvanıyla 30 personel alımı için sınavın tüm aşamaları Ankara'da gerçekleştirilecek. Bu alıma başvurabilmek için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekmekte. Ayrıca, 01/01/2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (01/01/1988 tarihinden sonra doğmuş olanlar) olma şartı aranmakta.

Başvurular, en az dört yıllık lisans eğitimi veren çeşitli fakültelerden mezun olan adaylar tarafından yapılabilir. Kabul edilen fakülteler arasında Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme ve İktisat, İletişim, Mühendislik (Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği ve İstatistik), Psikoloji, Antropoloji, Sosyoloji, Sosyal Antropoloji, Halkbilim, İnsan ve Toplum Bilimleri gibi fakülteler bulunmaktadır. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar da başvuruda bulunabilirler.

Başvurular için KPSS şartı aranmamaktadır. Başvurular 16 Ekim - 27 Ekim tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sınav Yönetim Merkezi ANKUZEF (ASYM) web sitesi üzerinden yapılabilecektir. Başvuru ücreti ise 240 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.