Günde en az 3 kez kullanıyorduk! Vücudunuzdaki bu sorunların nedeni o olabilir

Eğer alerjik reaksiyonlardan şikayetçiyseniz bunu kullanmayı bırakın! Tüm detaylar haberimizde.
Günde en az 3 kez kullanıyorduk! Vücudunuzdaki bu sorunların nedeni o olabilir

Herkesin günde defalarca kullandığı o şey birçok alerjinin habercisi olabilir! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BUNU GÜNDE BİRÇOK KEZ KULLANIYORUZ

Temel hijyen ürünlerinden bir tanesi olan tuvalet kağıdı insan sağlığına zararlı olabiliyor. Birkaç senedir herkesin sık sık tercih ettiği kokulu tuvalet kağıtları insan vücudunda önemli alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor. Bu sebeple uzmanlar kokusuz tuvalet kağıdı kullanılmasını öneriyor. Tuvalet kağıtlarının yumuşak olması için formaldehit isimli üreme organlarını tahriş edecek bir kimyasal madde kullanılıyor. 

tuvalet kağıdı zararları

Bu madde göz, deri, boğazların daha hassas olmasına sebebiyet veriyor. Geri dönüşüm tuvalet kağıtlarında kullanılan BPA kimyasalı ise östrojen hormonunu taklit ediyor ve üreme bozukluğuna sebep olabiliyor. Tuvalet kağıdıyla özel bölge temizliğinin zor olduğu da biliniyor. Bu sebeple insanlara taharet musluğu kullanımı öneriliyor. Aynı zamanda yeni doğan ve hala bebekler için kullanılan ıslak mendiller yetişkinler için de öneriliyor. Bu ıslak mendillerin içinde zararlı kimyasallar bulunmuyor.