Elektrik faturalarına ZAM! 2 GÜN SONRA BAŞLIYOR 1 aylık ödeme 1000 TL'yi geçebilir

Zam haberleri günden güne artış gösterirken bu kez elektriğe zam için gün sayılmaya başlandı. Milyonları etkileyecek olan zamlar 2 gün sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.
Elektrik faturalarına ZAM! 2 GÜN SONRA BAŞLIYOR 1 aylık ödeme 1000 TL'yi geçebilir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim itibari ile görev başına gelecek. 1 Ekim'i bekleyen bir çok karar öncesinde zam haberi önden duyuruldu.

1-291173.webp

Elektrik faturalarına ZAM! 2 GÜN SONRA BAŞLIYOR 1 aylık ödeme 1000 TL'yi geçebilir- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) ile olan görüşmesi sonrası sanayi ve ticarethanelerde geçerli olacak elektrik zammına ilişkin açıklama yaptı. Zammın 2 gün sonra 30 Eylül itibari ile Resmi Gazete'de yayımlanacağı ve 1 Ekim tarihi itibari ile de geçerliliğini başlatacağı aktarıldı.

YÜZDE 20 ZAM GELİYOR

Bir çok işletme ve ticarethane yapılan zamlar sebebi ile kepenk indirmeye başlarken yeni alınan karara göre işletmeler ve sanayilerde %20 oranında yapılacak zammın işveren tarafında iş çıkışlarına maruz kalabileceği aktarıldı.

Zam kararı konutlara yansımasa da ne yazık ki vatandaşa ekonomik olarak ya işsizlik ya da maaş düşüklüğü olarak yansıyabilir. İşverene yüklenen bu yeni zam kararının olumsuz sonuçlarının neler olacağı merakla bekleniyor.headline.jpg

KARAR YARIN RESMİ GAZETE'DE

Yapılan bazı açıklamalara göre yarın yani 30 Eylül itibari ile bu kararın Resmi Gazete'de yayımlanacağı ve 1 Ekim tarihi itibari ile de yürürlüğe gireceği iddia edildi.

Milyonları etkileyecek zam kararı için gözler yarınki Resmi Gazete ilanı sayılarına çevrildi. İşveren ile işçiye yansıyacak zammın neler getireceği ise üzüntülü gözlerle bekleniyor.