Ekonomist Selçuk Geçer'den DOLAR 42 TL açıklaması! Tarih verdi net konuştu

Giderek yükseliş eğilimine geçen Dolar TL kuru için Ekonomist Selçuk Geçer'de 42 TL mesajı geldi. İşte elinde 1 Doları bile olan ya da almak isteyen herkesi ilgilendiren açıklamanın detayları...
Ekonomist Selçuk Geçer'den DOLAR 42 TL açıklaması! Tarih verdi net konuştu

Yaptığı ekonomi para politikaları yorumları ile binlerce yatırımcının heyecanla takip ettiği Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar TL kuruna ilişkin güncel açıklama geldi.

nzc2ntkwmj-dolar-10-liranin-altina-mi-dusuyor-unlu-ekonomist-selcuk-gecer-saskinlik-yaratti-geliyor-gelmekte-olan.jpg

Ekonomist Selçuk Geçer'den DOLAR 42 TL açıklaması! Tarih verdi net konuştu- Dünya genelini etkileyen pandemi krizinin etkileri en çok ekonomiye tesit etti. Özellikle Türkiye ekonomisinde ABD para birimi ve uluslararası para birimi Dolar TL'deki yükseliş harekete bugüne kadar devam ediyor.

Ekonomist Selçuk Geçer ise bugün güncel olarak 27 TL ve dolarları seviyesinde tutulmaya çalışılan Dolar TL kuru için 42 TL mesajı verdi. Geçer, kuru baskılamanın ekonomik ve sosyal zararlarını açıklayarak Şuanda doların 42 TL seviyelerinde seyretmesi gerektiğini vurguladı.

28 EYLÜL 2023 GÜNCEL DOLAR TL KURU

Şuan da dolar TL kuruna bakıldığında bugün Dolar güne yüzde 0,81'lik bir yükseliş ile 27,4231 TL'den başladı. Bir önceki kapanışını 27,2020 TL olarak yapan dolar TL kuru bugünkü alışını 27,4195 TL'den satışını ise 27,4284 TL'den yapıyor.4dfccb7eed87c47.jpg

Ekonomist Selçuk Geçer ise yükseliş hareketinin yeterli seviyede olmadığını vurguladı. Geçer, doları baskılayan yönetime isyan ederek, 'Şu anki kurdan 15 TL fazla olması gerekirdi. Bu er ya da geç olacaktır. Bundan kaçamazsınız' ifadelerini kullandı.

DOLAR BUGÜNDEN 15 TL DAHA FAZLA OLMALI

Geçer'in açıklamalarına göre bugün 27 TL seviyelerinde sabit tutulmaya çalışılan dolar TL kurunun an itibari ile bugünkü seviyesinden 15 TL daha yukarıda olması gerektiği vurgulandı. Geçer ayrıca, 'Dolar kuru adil değerinde değil. Ancak kime göre değil? Merkez Bankası bir şekilde dolar kurunu 27 TL seviyesinde tutuyor. Konut alacağınız zaman, otomobil alacağınız zaman bu kurdan mı fiyatlar belirleniyor? Bahsettiğimiz adil değer üzerinden fiyatlama yapılıyor ve sonra fahiş fiyat diye çığlık koparıyoruz' şeklinde konuşarak kararların doğru olmadığını ifade etti.

Geçer'in Dolar TL kuruna ilişkin açıklamalarına göre doların 27 TL seviyelerinde uzun süre tutulamayacağı iddia ediliyor. Dolar 42 TL'yi yakın tarihte görecek denildi.