Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı yayımladı! Metro ve Marmaray ücretsiz olacak

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte 28 Ekim tarihinde metro ve marmarayın ücretsiz olacağı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı yayımladı! Metro ve Marmaray ücretsiz olacak

7 Ekim 2023 tarihinde İsrail ile Filistin arasında başlayan gerginliğin başlamasının ardından Gazze'de yaşanan ölümlere dünya genelinde büyük tepkiler gelmeye başladı. Bu duruma tepki göstermek amacı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tepki göstermek amacı ile miting düzenleneceği öğrenildi.

Yapılan açıklamalara göre AKP'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce Atatürk Havalimanı'nda düzenleyeceği 'Büyük Filistin Mitingi'ne de ulaşımın ücretsiz olacağı ifade edildi. 28 Ekim tarihinde düzenlenecek olan mitinge katılmak isteyen kişiler için metro ve marmarayın ücretsiz olacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla İstanbul’da Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı ile Marmaray seyahatlerinin ücretsiz olacağı yayımlanan Resmi Gazete kararı ile yeniden duyurulmuş oldu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ!

28 Ekim tarihi için merak edilenlerin artmasının ardından konu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Bakan Uraloğlu tarafından konu ile ilgili açıklama geldi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda "Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla; 28 Ekim Cumartesi günü ‘Büyük Filistin Mitingi’nde Gazze’ye ses olacak vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması için İstanbul’da Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metro hattı ile Marmaray seyahatleri ücretsiz olacak. Ayrıca Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN banliyö tren seferleri de bu tarihte ücretsiz hizmet verecek" ifadelerine yer verdi.

Miting ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Bakan Uraloğlu tarafından yapılan açıklamanın yanı sıra Erdoğan tarafından alınan bu karar Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Haber Editörü