Canan Karatay kellik ve saç dökülmesinin sebebini açıkladı! AMAN DİKKAT herkesin evinde var

Halk dilinde 'Karatay Hoca' olarak ta anılan Kalp ve beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'dan milyonların merak ettiği kellik ve saç dökülmesinin sebebine ilişkin açıklama geldi.
Canan Karatay kellik ve saç dökülmesinin sebebini açıkladı! AMAN DİKKAT herkesin evinde var

Türkiye'de özellikle erkeklerin kafa arka bölümü başta olmak üzere tüm kafa yapılarında da görülen kellik ile birlikte kadınlarda da sıklıkla mücadele edilen saç dökülmelerine ilişkin sebepler merak ediliyordu.

erkek-sac-dokulmesi.jpg

Canan Karatay kellik ve saç dökülmesinin sebebini açıkladı! AMAN DİKKAT herkesin evinde var - Bir çok uzmanın belirli tedavi yöntemleri ya da saç ektirme operasyonları ile saç dökülmelerine karşı verdiği mücadeleye karşı Canan Karatay'dan organik hamle geldi. Karatay saç dökülmelerindeki temel sebebin her evde en az 1 kez sofralarda yer alan en çok tüketilen besin olan pilavdan kaynaklandığını açıkladı.

PİLAV YEMEK SAÇ DÖKÜYOR

Türk mutfaklarının vazgeçilmezi olan pilav için ne yazık ki korkutan açıklama Karatay hocadan geldi. Pirincin yapısında yer alan maddeler sebebi ile pirincin insülin seviyesini yükselttiğini ve bu durumun saç dökülmesine sebep olduğu ortaya çıktı.sac-dokulmesi-nedenleri-6331-1.jpg

Yüksek nişasta içeriğine sahip olan pirincin saç dökülmesini dolaylı ve doğrudan olarak etkilediği çünkü nişastanın şeker yükselmesi ile birlikte insülini artırmasına sebep olduğu araştırmalar ile ortaya kondu. Yapılan araştırmalara göre pilav ile birlikte vücutta ortaya çıkan insülinin saç köklerinde saç büymesine ve gelişmesine de engel olduğu belirtildi.

Karatay özetle milyonları ikaz ederek, 'Pilav, saç dökülmesinin temel sebebidir' ifadelerini kullandı.

KELLİK VE SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLEYEN BESİNLER

Öncelikli olarak Ispanak, kırmızı et, mercimek, fasulye, tam tahıllar ve kabak çekirdeği gibi demir açısından zengin besinleri tüketmek saç dökülmesine ciddi fayda sağlıyor. Bunun yanı sıra şeker oranı yüksek ve insülin direncine direk etki edecek besinlerden uzak durulması gerekiyor.

D vitamini ve Omega 3 sağlayyan ürün ve besin takviyelerinden faydalanılabilir.