Aylar geçti maaşım bağlanmadı diyen EYT'liler dikkat! e-Devlet'teki bu ibare yüzünden olabilir

Eğer EYT başvurusu yapmanıza rağmen maaşınız bağlanmadıysa bu adımlara dikkat edin! Tüm detaylar haberimizde.
Aylar geçti maaşım bağlanmadı diyen EYT'liler dikkat! e-Devlet'teki bu ibare yüzünden olabilir

EYT'li vatandaşlar merakla maaş bağlanmamasının sebeplerini araştırıyor! Önemli açıklamalar yapıldı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MAAŞ BAĞLANMAMA SEBEPLERİ

EYT yasası kapsamında emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar 2 milyondan fazla. Ancak başvuru yapmasına rağmen maaşı bağlanmayan birçok vatandaş bulunuyor. Maaş bağlanmamasının en önemli sebepleri tescil sorunu veya SGK borcu olarak açıklanıyor. Eğer e-Devlet sisteminden sorgulama yaptığınız zaman EYT dosyası beklemede ya da kaldırıldı yazısıyla karşılaşıyorsanız ALO 170 hattını arayabilirsiniz. Borç ödeme işlemlerinizi yaptıktan sonra maaşınız da bağlanıyor. Bazı illerde yazışmalar ve dosya tespiti sebebiyle işlemler gecikebiliyor. Eğer dosyanızda ya da başvurunuzda bir problem olduğunu düşünüyorsanız SGK Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz. 

eyt maaş bağlanmama sebepleri

EYT yasası kapsamında 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortası başlayan vatandaşlara yaş şartına bakılmadan verilen yasal bir haktır. Önümüzdeki senelerde 4.5 milyon vatandaşın EYT kapsamında emeklilik başvurusu yapması bekleniyor. Eğer GSS borcunuz varsa emeklilik maaşınız bağlanmıyor, borçlarınızı tamamladıktan sonra maaşınızı almaya başlayabilirsiniz. SGK mevzuatı kapsamında 2008 senesinden sonra isteğe bağlı sigorta primi sigorta süresi sayılması için 12 ay boyu yatırılması gerekiyor. EYT kapsamında çalışma süresi dolmayan vatandaşların da maaşları bağlanmıyor. 1999 senesinde çalışmaya başlayan erkeğin gerekli seneyi doldurması ve çalışmaya başladığı yaşın 18 olması gerekiyor. Kamu personellerinin EYT başvuruları ise az oranda. Bu sene EYT hakkı kazanan ancak başvurmayan öğretmen, polis ve memurlardan oluşmakta.