Adalet Bakanı Tunç duyurdu! Hakim ve savcılık için yeni dönem resmen başlıyor! Artık 3 sene o pozisyonda çalışılacak

Bugün Adalet Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte hakim ve savcılıkta yeni dönemin resmen başladığı öğrenildi.
Adalet Bakanı Tunç duyurdu! Hakim ve savcılık için yeni dönem resmen başlıyor! Artık 3 sene o pozisyonda çalışılacak

Bugün Sakarya'da yeni Adliye binasının temel atma törenine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakim ve savcılar için yapılan büyük değişikliği duyurdu.

ANAYASA VE HÜKÜMET SİSTEMİ HAKKINDA KONUŞTU!

Yapılan açıklamalarda Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hakkında konuşan Bakan Tunç "Yıllardır krizler üreten, muhtıralar üreten, darbeler üreten parlamenter sistem yerine, Cumhuriyet'i güçlendiren, demokrasiyi güçlendiren, milli iradeyi esas alan, halkın doğrudan doğruya yürütmeyi belirlediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçerek kuvvetler ayrılığını demokrasinin ön şartı olan yasamanın, yürütmenin, yargının birbirinden ayrı olduğu ancak birbiriyle uyumlu olduğu, birbirini denetlediği bir yönetim sistemine adım atarak önemli bir reforma da milletimizin desteğiyle imza attık." şeklinde konuştu.

Uzun süredir gündemde olan Anayasa değişikliğine ilişkin ise "Darbeci ruhu ortadan kaldıracak çok sayıda düzenleme yapıldı ama Anayasa'nın darbeciler tarafından yazılmış olması bile başlı başına değiştirmek için yeterli ve yegane sebeptir. İnşallah bunu gerçekleştirerek demokratik, sivil, katılımcı, kuşatıcı, herkesin, tüm toplum kesimlerinin görüşleri alınarak temel hak ve özgürlükleri öne alan bir anayasa yapmak nasip olur." ifadelerine yer verdi.

MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİNİ DUYURDU!

Yapılacak olan bu mevzuat değişiklikleri hakkında konuşan Tunç "Özellikle son depremle alakalı, depremde özellikle yargı süreçleriyle karşı karşıya kaldık. İdari yargıda bir yoğunlaşma oldu. Bu anlamda da mevzuat değişikliği ihtiyacı oldu. TBMM milletvekillerimize ihtiyacımızı belirledik. Oradaki idari yargı noktasındaki tıkanmayı aşacak hem bilirkişilik müessesesi hem de oradaki işleyişi kolaylaştıracak ve vatandaşlarımızın hızlı sonuç alabilmesi sağlayacak önerimizi, bir taslağımızı TBMM gruplarımıza, grup başkanvekillerimize sunduk. Takdir inşallah onların, kısa sürede yasalaşarak oradaki yargı süreçlerin tıkanmaması için de çalışacağız." dedi.

HAKİM VE SAVCILAR İÇİN DUYURDU!

Son olarak hakim ve savcılar hakkında yapılan açıklamalardan bulunan Bakan Tunç, hakim ve savcıların sayısının artırılmasının yanı sıra bu durumun yeterli olmadığından bahsetti. Bu anlamda yapılan çalışmalara göre eğitimlerin daha da güçlü olabilmesi adına yeni bir değişikliğe gidileceğini ifade etti.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre hakim ve savcı adaylarının artık 3 sene hakim ve savcı yardımcısı olarak görev alacağını belirtti.

Bugün Adalet Bakanlığı tarafından hakim ve savcılık sınavının sonuçlarının açıklandığı belirtilmişti. Bu anlam sınavı kazanan adayların da 23 ve 24 Aralık'ta hakim ve savcı yardımcısı olarak görevlerine başlayacağı öğrenildi.

Haber Editörü